Aromaterapi

AromaterapiAromaterapi å användande av väldoftande oljor i terapeutiskt syfte å har gamla anor. Metoden praktiserades t.ex. i Egypten redan 3 500 är f.Kr. Den moderna aromaterapin har sina rötter i 1900-talets Frankrike och har på senare är även vidareutvecklats i England. Vi använder 100 % rena eteriska oljor av terapeutisk klass, de oljorna är varsamt ångdestillerade är nyskördade växter, dessa koncentrerade växt- / ljusenergi ger oss tillgång till naturens helande kraft. Eteriska oljor har sedan urminnes tider använts och uppskattats för sina välgörande effekter.

Allt levande är unikt, det har en livskraft, en energi som vibrerar. De flesta av oss kan inte se livskraften men vi kan uppleva den. Denna livskraft kan stärkas eller försvagas, och långvarig försvagning kan leda till besvär och sjukdom. Det är här de eteriska oljorna kommer in i bilden. Rena terapeutiska oljor tillför kroppen energi och ökar vår livskraft. Modern forskning visar att de eteriska oljor som används inom aromaterapi är i hög grad holistiska på så sätt att de kan lugna, stimulera, balansera, rena och föryngra både sinnet, kroppen och själen.

Eteriska oljor absorberas lätt genom huden vid olika former av massage eller bad och tas upp av blod- och lymfsystemet.

Många oljor har en antibakteriell verkan. Oljorna uppges även bidra till att påskynda ämnesomsättningen i cellerna och motverka nedbrytningsprocesser. En del oljor används i kramplåsande, urindrivande eller allmänt stärkande syfte. Inne i kroppen har de eteriska oljorna en mycket mängsidig verkan, De påverkar i första hand kroppens egna funktioner och hjälper den till självlökning. En eterisk olja kan samtidigt vara antiseptisk, inflammationshämmande och slemlösande, men den verkar i samklang med kroppen vilket innebär att den bl.a. inte förstör kroppens naturliga bakterieflora.

Läs mer..


Tillbaka till menyn


© 2012 Harmoni & Livskraft

Skicka ett mejl här!